Jdi na obsah Jdi na menu
 


65.let Baníku-velkolepá oslava.

18. 6. 2012

 

            V sobotu 9.6.2012 bylo ve SVOSPED aréně na Pančavě pořádně živo! Tělovýchovná jednota slavila 65. narozeniny a oslavy to byly skutečně velkolepé!

Již ve 12 hodin přivítala návštěvníky svou říznou dechovkou kapela SEDMIHORKA a rozezpívala především ty dříve narozené.

 p1050389.jpg

            O hodinu později pak vyběhla na trávník dvě mužstva bývalých hráčů Baníku, která změřila své síly ve zkráceném utkání na 2x 20 minut.

Boj to byl vyrovnaný, ale naprosto férový. Ti starší, v modrých dresech, nakonec díky brance obávaného kanonýra Edy Korčíka porazili ty mladší 1:0.

 

p1050406.jpg 

            Po této sympatické předehrávce již na plac nastoupily hlavní „hvězdy“ – domácí celek TJ Baník Mantov v exhibičním utkání vyzval celek osobností ze sportu a z kultury Real TOP Praha. Jak už to v takovýchto utkáních bývá, padalo hodně branek. O jednu víc nakonec vsítili hosté z Realu. V jejich dresu střelecky zazářil herec Jakub Štáfek, alias Matěje Jordána ze seriálu Ulice. Ten do sítě Baníku vstřelil tři branky a společně se svými spoluhráči se mohl radovat z těsné výhry v poměru 5:4. Následné pokutové kopy již byly zcela v režii domácích a Baník v nich hosty z Prahy jednoznačně přestřílel.

herci.jpg

 

            Po dalším krátkém dechovkovém vstupu všem přihlížejícím předvedl své umění Mistr republiky 2011 ve footbagu Jindra Smola. Nad tím, jak si tento mladý borec rozumí s malým míčkem naplněným plastovou drtí, zůstával rozum stát a Jindra byl za své představení oceněn velikým potleskem.

p1050479.jpg

 

            Pak již „taneční parket“ ovládl místní spolek BABIDOU, který za doprovodu potlesku a neutuchajících ovací předvedl dvě báječná taneční vystoupení. Elán, energii a zápal pro věc může aktérkám leckdo jen tiše závidět!

 

babidou.jpg 

            V průběhu slavnostního odpoledne došlo i na ocenění těch, kteří Baníku věnují, či donedávna věnovali svůj čas a podíleli se ochotně a hlavně nezištně na chodu celé jednoty. Toto oicenění se dostalo panům Antonu Privitzerovi, Karlovi Koláčkovi, Bohumilu Koláčkovi, Josefu Weissovi, Josefu Plahsovi, Pavlu Svítilovi a im memoriam i Waltru Grollmussovi a Wilibaldu Fleischerovi. Těch, co by si zasloužili podobné ocenění je jistě mnohem více. Tímto se jim omlouvám a slibuji, že se na ně dostane při dalších vhodných příležitostech.

V podvečer, těsně po 19. hodině, přišla řada na dražbu sportovních suvenýrů. Asi málo kdo z nás věděl, co může od tohoto bodu programu očekávat. I když dražené suvenýry byly skutečně lákavé a pro sběratele cenné, nevěděli jsme, zda o ně bude vzhledem k době a kupní síle našeho obyvatelstva zájem. Výsledek nás však velmi mile překvapil! První na řadu přišel za vyvolávací cenu 700,-Kč podepsaný dres kapitána plzeňských indiánů Martina Straky. Po trošku pomalejším rozjezdu se částka vyšplhala na částku 2.600,-Kč a dres se stal kořistí kameníka Jirky Nováčka. Následoval fotbalový míč s podpisy legend Dukly Praha. Zde byla vyvolávací cena 400,-Kč a od samého začátku bylo jasné, kdo si tento hodnotný suvenýr odnese. Jedinou tajenkou bylo, jak hluboko do kapsy bude muset nový majitel této trofeje sáhnout. Míč byl vydražen za částku 4.150,-Kč a bude zdobit příbytek našeho předsedy a velkého fanouška Dukly Pavla Svítila. Poslední z řady dražených předmětů byl dres, ve kterém chytá své zápasy v Premier League Petr Čech. Zde jsme začínali na osmi stovkách, konečná částka se však po velikém boji starosty Filipa Hrubého a hosta z Vrátkova u Českého Brodu Josefa Brenkuse vyšplhala na krásných 4.250,-Kč. A kdo že ten souboj nakonec vyhrál? Šťastným majitelem dresu se stal Pepa Brenkus! Všem šťastným vydražitelům blahopřejeme!

p1050509.jpg

 

            V tuto chvíli již zbývalo z bodového scénáře odškrtnout poslední položku. Tou byla taneční zábava rockové skupiny DARALL. Její členové těsně po 21 hodině započali svůj „randaal“ a bavili všechny ty, kteří s námi vydrželi až pozdních nočních hodin. A že těch, co se nechali bavit (nutno říct, že dobře bavit) bylo stále ještě hodně!

Ještě je nutné zmínit, že tak, jak bylo avizováno v pozvánkách na oslavy, putuje výtěžek ze vstupného, z tomboly a dražby na konto Domova pro osoby zdravotně postižené ve Stodu. Šek na částku 20.000,-Kč osobně převzal z rukou našeho předsedy ředitel DOZP Stod pan Mgr. Radomír Bednář.

p1050429.jpg

            Na úplný závěr bych chtěl ještě jednou moc a moc poděkovat všem, kteří přiložili ruku k dílu a jakýmkoliv způsobem přispěli k velmi povedenému průběhu oslav. Děkuji těm, kdož se velmi dobře starali o to, že bylo po celou dobu oslav co jíst a pít. Děkuji děvčatům z 9. třídy včele s Míšou Konopíkovou za pomoc při prodeji a výdeji tomboly. Děkuji Vaškovi Mičanovi a jeho kolegovi za bezproblémový provoz na provizorním parkovišti. Dík patří i Pepíkovi Plahsovi, Zdeňkovi Frantovi a Karlovi Koláčkovi za výběr vstupného. Můj velký dík patří též moderátorovi celého odpoledne Jirkovi Poórovi, předvedl skvělý výkon a svým řečnickým uměním výrazně přispěl k celkovému úspěchu oslav! Děkuji všem vystupujícím za to, že si našli čas a pomohli zpestřit náš program. Děkuji sponzorům, kteří nám na oslavy přispěli, ať finančním či hmotným darem.

A také děkuji Vám, divákům, za to, že jste přišli. Bylo vás téměř šest stovek a právě pro vás jsme to celé dělali!!!

 

Luděk Rosenberger

 

Další fotografie zde!

 

Tělovýchovná jednota Baník Mantov oslavila krásných 65 let!