Jdi na obsah Jdi na menu
 


Filip Kostroun: V Mantově jsem spokojený!

1. 2. 2024

"V Mantově jsem spokojený!": říká Filip Kostroun, záložník Baníku Mantov.

 

Filip Kostroun  (14.6.1991 (32 let) 
20231029_121846bbb.jpg

Kariéra: TJ Lomnice, FK Baník Sokolov (divize dorostu), TJ Baník Vintířov, FK Olympie Březová, TJ Chotěšov (okresní přebor), TJ Baník Mantov III.třída.

Píše rok 2022, přesně 19.2.2022 a do Mantova přichází nenápadný záložník nevysoké postavy - Filip Kostroun, zvaný Kostra. Hned v prvním přátelském utkání se ukáže jako velmi dobře technicky vybavený hráč, hračička, ke všemu ještě rychlík. Fotbalové myšlení z dorostenecké divize má stále zažité.

Je to "skejťák", skoro abstinent, co miluje sport, zejména box a fotbal.  Poslouchá rap, zajímá se o širokospektrálně o situaci v naší společnosti. Do Mantova jsem ho zlákal, a jsem za to moc rád. Chci Filipa trošku více představit a proto jsme se domluvili na rozhovoru pro naše stránky. (Luboš Housar)

Luboš Housar:  Filip je v pohodě, lidsky v  pořádku. Má všeobecný přehled, v kabině je bavič, lídr a je oblíbený. Na hřišti je mozek naší hry, která je z velké časti na něm postavená, technik, nikdy nevíte co udělá, jakou kličku použije. Někdy je používá až moc. Rychlý hráč, s vynikající finální přihrávkou. Ač na to nevypadá, má rozbušku v noze, velmi dobrá a tvrdá střela z dálky. Patří mezi nejlepší záložníky naší třetí třídy! V podstatě nemá ve trojce "co dělat"!

********

whatsapp-image-2024-01-29-at-19.43.41.jpegFilipe zdravím Tě u našeho povídání. Mnoho lidí se ptá: Kde jste ho našli, odkud je, co dělá ve trojce. Takže první otázka zní:  Kde jsi se tu vzal?

Nejdříve bych chtěl pozdravit všechny naše fanoušky a lidi kteří nám chodí fandit. Narodil jsem se v Sokolově, kde jsem vyrůstal a pak se přestěhoval do Plzně. Zde jsem žil čtyři roky. Poté jsem si našel malý skromný byt ve Zbůchu a našel si práci v MD Elektronik. Zde mě  zaučoval Luboš  Housar ( Houska ). A protože jsme si hned od první chvíle padli do oka a já se mu svěřil, že jsem dříve fotbal hrál. Houska pod výhrůžkou, že když nepůjdu hrát do Mantova, zařídí, aby mě vyhodili :-)) (smích). Tak dá se říct, že takhle jsem se tu vzal.  Houska: " Prostě jsem mu dal nůž na krk. Jestli chceš naučit frézovat, musíš do Mantavy! :-))))

V dorostu jsi hrál dorosteneckou divizi, zahrál jsi si také proti Spartě, Bohemce a dalším. Jaké je to zahrát si proti takovým týmům? 

FK Baník Sokolov byl dříve můj  život. Měli jsme tam skvělou partu, která opravdu dřela. Vyhráli jsme osmimg-20230430-wa0008.jpg sezón za sebou. Náš dorostenecký tým dokázal vyhrát i divizi. Kde se pak postupovalo do dorostenecké ligy. Tu už jsem pak nehrál. Přípravné zápasy jsme měli třeba proti Spartě, která nás smetla 7:1. To byl zapas U-17. Pamatuji si zápas proti Teplicím. Kde jsem si dal vlastní gól. Jako dorostenec jsem dostal  možnost jet s rezervním týmem do Ďolíčku,  kde jsme hráli proti béčku  Bohemians 1905 . Sice jsem  jen seděl na lavičce, ale zážitek to byl obrovský.

Proč jsi si nezahrál dorosteneckou ligu?

 Úplně jsem se nehodil trenérovi do konceptu hry. Byl jsem poslán na hostování do Vintířova. Po půl roce jsem se vrátil zpět, ale nechtěl jsem hrát pod trenérem, který mě poslal na hostování. Nebyli tam vzájemné sympatie.  

Proč? Nemrzí to, s odstupem času? Nebo jsi mohl jít hrát jinam, určitě jsi nabídky měl, ne?

Mrzelo to, to je jasné. Ozval se mi trenér béčka, tam jsem odehrál sezónu v krajské soutěži, ale pramálo jsem trénoval a zápal do fotbalu upadal. Pak jsem na fotbal delší dobu zanevřel.

Dnes hraje Sokolov "pouze" divizi, je to podle Tebe dostatečné na Sokolov?

 Samozřejmě bych přál Baníku, aby hrál první ligu. Fotbal už tolik nesleduji, takže si nedovolím říct, na co Baník má, ale je tam předsedou Tomáš Provazník (Též předseda karlovarského fotbalového kraje. pozn. Houska), a co  vím, tak Tomáš pro sokolovský fotbal dýchá. Tak by se to mohlo snad časem zvednout. 

Také vím z tvého vyprávění, že jsi se potkal s fotbalisty známých jmen. Tak se pochlub!:-)

 Ze Sokolova znám Michaela Krmenčíka, Petra Jiráčka, kterého si pamatuji jako skromného a hodně pracovitého kluka. Větší znalci fotbalu by mohli znát i třeba Davida Jablonského, Romana Poloma, Tomáše Vondrážku. To všechno byli dříve Sokolováci. Měl jsem možnost si dvě  hodiny povídat u jednoho stolu s otcem Pavla Nedvěda. Nebo si dát souboj nožiček v leže s Karolem Dobiášem. 

Porazil jsi Karola, v nožičkách? :-)))

whatsapp-image-2024-01-29-at-19.43.20.jpeg

Neporazil, dal sem jich asi 16, tohle sem netrénoval. Takže si myslím že to byl můj nadživotní výkon. Karol jich dal asi 62. Doma jsem si ho hned našel na internetu, a zjistil, že to trénuje. Jinak by mě určitě nevyzval. :-D Houska: "Karol je tím pověstný, že se rád vsází. :-))"

 

kostra-2.jpegNež jsi přišel do Mantavy, zkoušel jsi to nejdříve v Chotěšově, dva, tři zápasy, ale tam to nedopadlo, proč? 

 

To mě přemluvil pan Bufka. Souhlasil jsem s tím jen, že budu hrát za béčko. Nechtěl jsem se už tolik honit po hřišti. Navíc jsem dost v té době jezdit na skejtu. Raději  jsem byl na kolečkách než v kopačkách. Po prvním zápase mě hned přeřadili do áčka a hrál jsem v základní sestavě, ve středu zálohy. Bohužel jsme první 3 zápasy prohráli 5:0. No a mě to nechytlo a skočil jsem. Náročné tréninky, cestování po kraji k mnohdy vzdáleným zápasům, prostě spoustu volného času, který jsem obětovat nechtěl. V Mantově jsem spokojený, rád si fotbal zahraji, ale chci hrát pro radost a bez nějakého tlaku na hráče a tým!

 

V Mantově se Ti tedy líbí, jak bys hodnotil chod týmu z vesnice, asi se to úplně nedá rovnat se Sokolovem nebo jinými kluby kde jsi hrál.

Tak se Sokolovem se nedá rovnat žádný vesnický fotbal. Sokolov má obrovskou základnu. Přístup je tam profesionální. Vesnický fotbal je jiný, je tam více emocí a piva :-D 

Fotbal, skejt, box -  jsou to sporty které máš nejraději, že? Jak je za sebou řadíš?

b04ffc91f6634914f65528b8f79cefe6.jpgAno, tyhle tři sporty mám nejraději, skejtu už se tolik nevěnuji, box mám opravdu moc rád, ale je mi 32 let a nezbývá tolik času, který rád věnuji přítelkyni Aničce a malému rošťákovi Honzíkovi. :-))) (Honzík je syn Filipovo přítelkyně. pozn. Houska) Fotbal je můj život, dá se říct, taky jsem ho hrál 12 let v kuse, tady v Mantově, jsem se k němu vrátil. Tak snad se nám bude dařit.

Název klubů Baník je tvé osudové! :-))) Kam by jsi to chtěl dotáhnout s tím naším, mantovským?

Jak už jsem řekl, jsem v Baníku spokojený. Chceme hrát v horní polovině tabulky, nejlépe atakovat bednu a třeba i zabojovat o postup! Myslím, že tým na to máme!!! Pokud budeme hrát, tak že lidi řeknou, dnes to bylo dobrý, budu mít z fotbalu radost jako doposud!

 

img_20200927_190900_911.jpg

 
Filipe, děkuji Ti za příjemný rozhovor pro naše stránky. Teď už se lidi za "klandrem" nebudou ptát kdo jsi! Přeji Ti, aby fotbal byl i nadále tvou radostí, aby jsi dával co nejvíce gólů a v neposlední řadě mnoho úspěchů v osobním životě Tobě i tvé rodině! 
 
Také děkuji! :-))) A byl bych moc rád, kdyby divácká účast byla alespoň stejná jako doposud, protože tu podporu cítíme a hraje se nám o hodně lépe. Takže lidi, choďte!!! Mějte se krásně a z jara se uvidíme na Baníku! :-D
 
                                                                                (autor: Luboš "Houska"Housar)
 
 
Video: Kostra dává gól!!! (TJ Baník Vintířov, 2012) 
 
                                                                           
Video: Kostra na skejtu.
 
                                                                                                                                                                             
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář