Jdi na obsah Jdi na menu
 


Góly-nególy Luboše Housara

2. 10. 2008

Góly-"ne"góly

autor:Luboš Housar (Houska)

Tak jsem se zase jednou trefil do brankářské svatyně!!!A ne jen tak do ledajaké,do sparťanské :-)(Tj Sparta Radkovice)a ne jen tak ledajak,záhadně!!!Vím jen,že v těsném kontaktu s obráncem a míčem,došlo ke střetu.

Před tím radkovický obránce ve snaze odkopnout míč kamsi,trefil mě,tak nešťastně,že se míč od mě odrazil do jejich svatyně.Ten gól jsem neviděl,bo jsem ležel na zemi a věnoval se naraženému kolenu ze střetu.Až někdo z radostného křepčení kolem mě říká: "Ty krávo Houska,ty jsi dal gól"!!!

 Nikdy jsem moc gólů nedával,proto si možná většinu pamatuji,aby ne,některé byli doopravdy zvláštní.V mém žakovském utkání na hřišti Sokola Záluží,jsem šel sám na bránu skoro z poloviny hřiště.Najednou kde se vzal,tu se vzal,přede mnou asi tak 4-letý prcek,táhnoucí na provázku velké oranžové auto Tatra.Určitě si tyto hračky pamatujete z našich dětských let.Hošík se rozhodl zkrátit si cestu domů přes hřiště,a tak mi nedal možnost ůnik dokončit.Měl jsem co dělat,abych se mu vyhnul,o tu Tatru jsem se málem přerazil.
V doresteneckém věku,v utkání Slavoje Stod,kde jsem působil,jsme hráli proti Chotěšovu,pamatuji,že jsem byl hodně nevýrazný a pasivní,trenér mi rezolutně naznačil že budu okamžitě střídán,při přerušení hry.Ůtočili jsme,odražený mič na velké vápno se dostal až ke mě,tak jsem zavřel oči a nakopl jsem ho a angličanem jsem skóroval. Trenér mi ponechal na place,v domění,že mě zásah probudí,nebylo tomu tak.Upadl jsem opět do fotbalového tápaní a v poločase jsem byl střídán.Nic méně,vyhráli jsme 1:0.
V Líšiné,kde jsem hrál již za muže,jsem dal gól hlavou,jediný,zatím.Kopali jsme roh stál jsem za zadní tyči,míč mi přesně dopadl na hlavu a góóól.Ani jsem nemusel vyskočit. Také jsem toho tenkráte moc neviděl stál jsem proti slunci.Má líšinská premiéra na postu beka skončila fiaskem,dva zápasy,dva vlastní góly a jedna nastřelená tyč!!!
Gólman Pavel Mareš byl ze mě dost nešťastný,byl jsem pro něj nebezpečnějši než ůtočníci soupeřů,musel jsem mu kupovat jablečné žvýkačky Huba Buba,abych jeho trápení vůči mě umírnil.Z obrany jsem byl na dlouhou dobu vyhozen,a myslím,že i na nějaký čas ze základní sestavy.Byli to někdy perné chvíle v Sokolu Líšiná!!!                   
O rozhodující penaltě,při rozstřelu o prvenství na turnaji v Krchlebech,bych snad ani psát neměl!!!Drn který jsem tenkráte ukopl,doletěl dál než míč,ten se zastavil tak metr před brankářem!

Mán i góly kterých si cením,(tedy cením si všech,bo jak jsem psal,moc jich nebylo)na které obzvláště rád vzpomínám,v Líšiné gól Dobřanům,ke konci utkání jsem střídal a při prvním dotyku míče jsem rozhodl utkání,1:0.Za Baníček okresní gól proti Letinám do růžku z dobrých 22 metrů, je můj top gól.Takový už asi nedám.

Pokud někdo máte nějaké podobné či jiné fotbalové zážitky,a chcete se s nimi podělit,napište mi,rád je uveřejním.
Luboš Housar(Houska)