Jdi na obsah Jdi na menu
 


Honza Hrubý: "Fotbalově umřít ještě nehodlám!!!"

upravena-jenda.jpg

Honza Hrubý, ala Jenda, nebo Ťulín či Hrubeš. Pospat Honzu není úplně jednoduché, on sám o sobě prozradí jaký je. Já bych Honzu pospal jako člověka co má rád Baník, fotbal a sport, který se snaží ho dělat na sto procent! Člověk, který nekazí srandu, spíše ji dokáže vygradovat, nebo udělat, někdy aniž by chtěl!smiley Je to kamarád, když může, pomůže smiley. Kromě fotbalu miluje pivo a bůček, chleba s máslem a okurkou!smiley Zkrátka s Honzou se nikdy nenudíte, já rozhodně ne! :-)

 

1) Honzo je o tobě známé, že čas od času něco zapomeneš a nebo přijdeš " trošku později" :-). Čím je to způsobené? Jsi roztržitý?

dscf0499hhh.jpgČím to je? To fakt nevím. Bojuji s tím celý život a ne a ne nad tím vyhrát. Dělám si už z toho srandu, co mi taky zbývá. Ale samotného mě to občas štve, protože to pak posloucháš i od ostatních a je mi jasné, že ta moje občasná nedochvilnost je nepříjemná. Nevím, proč to tak je. Halt máme každý nějaké dobré a horší charakterové vlastnosti.

2) Ale jak dlouho v Baníku jsi, si určitě pamatuješ ne? smiley

Tak to vím naprosto přesně! Jaro 2019! smiley

3) To jistě! smiley Ale když opomeneme tvé rok a půl dlouhé angažmá ve Slavoji Stod, tak je to od 21.3.2002 včetně hostování!!! To je hodně dlouhá doba v jednom týmu, ostatně já to mám hodně podobné!:-). Jak bys zhodnotil fotbalový zelenočerný život?

Je to zajímavé ohlédnutí zpátky do minulosti. V devatenácti  jsem dostával příležitost hlavně na pravém jenda.jpgokraji zálohy, ale spoustu času jsem trávil na lavičce a o místo na hřišti jsem se musel hodně snažit jak na tréninku tak při zápasech. Vrchol mého působení v Baníku přišel o 7 let později, když se nám podařilo postoupit do Okresního přeboru a 2 sezóny se v něm úspěšně prezentovat dobrými výkony. Bylo to skvělé období, na které se nezapomíná. Byla to poctivá dřina v přípravě i během sezóny, ale měli jsme skvělou partu, která táhla za jeden provaz a byla pro úspěch ze sebe ochotná vyždímat 120 %. Na výsledcích to bylo samozřejmě znát. Super čas! Následné období už taková sláva nebyla, úspěšná generace postupně odcházela a nahradit tyhle kluky nebylo jednoduché. Co mě v Baníku čeká teď, jsem sám zvědavý. Určitě se musíme výsledkově zvednout a hlavně začít střílet góly, postavení v tabulce je děsivé.

4) Patříš mezi nejdéle sloužící současné hráče Baníku. Spolu s Vaškem Dráždilem, Tomášem Korbou, a také se mnou (Luboš Housar) patříš už do inventáře Baníku!:-)...Tak jak jsi vůbec přišel k fotbalu?

Sport mě vždycky bavil. Jako děti jsme kopali do míče skoro pořád. A když ne, hráli jsme tenis, nebo jsme honili tenisák po zemi s hokejkou. Pořád se něco dělo. Trénovat s mužstvem a hrát soutěžní zápasy jsem začal ale až v dorostu. Na moje první kopačky nezapomenu. smiley

5) Tak schválně, jaké to byli?

gfdh.jpgByly to černé Adidasky se žlutými pruhy, na které jsem si našetřil do prasátka. Tenkrát jsem s fotbalem začínal a o tom, jaké zvolit obutí na který povrch jsem toho moc nevěděl. Spíš vůbec nic. Jediné kritérium mého výběru bylo, že se mi líbily. Byly to kolíky a abych byl fakt velkej frajer, koupil jsem si do nich jako "zlepšovák" ty největší kolíky, jaké jsem sehnal. Délka 18 mm. Tenkrát probíhala zimní příprava a první zápas, který jsem v nich odehrál, byl ve Stodě na škváře. Slezly mi nehty na obou palcích!!! 

6) Sport byl u tvé nebo i mé generace hlavní náplní volného času. Alespoň u většiny dětí. Dnes je tomu jinak. Když se podíváme kolem sebe na vesnický fotbal třetích a čtvrtých tříd, je patrné, že jej nad vodou drží z velké části fotbaloví veteráni! Jednak zájem mladých o fotbal je na ústupu a jednak některé kroky FAČR nejsou úplně korektní vůči tomuhle prostředí. Například zrušené střídavé starty a hostování. Jak na to pohlížíš ty?

Tohle není problém jen 3. a 4. tříd. Myslím, že lidí v amatérských soutěžích ubývá všude. Ruší se dorosty, není z čeho brát. Společnost je čím dál pohodlnější a fotbal, to je dřina a námaha. Na to dneska mladí moc neslyší.

7) Je to i problém Baníku. Důkazem je hodně špatný podzim, který zatím "upoutal" Baník na dně tabulky. To zatím v uvozovkách. Doufáme, že to změníme. Změníme to? Jak jsi zatím spokojen s průběhem přípravy po návratu do Baníku?

2014-08-23-756.jpgJestli se něco změní? No doufám, ale to není otázka jen pro mě. Přišel jsem, abych pomohl a užil si fotbal tam, kde jsem ho hrál skoro vždycky! Určitě nechci být součástí týmu, za který se budu muset na konci sezóny stydět! Trenéra znám dobře, o kvalitě přípravy není třeba polemizovat. Jen se zúčastňovat a na tréninku makat. Pak o úspěchu nepochybuji. Makat, makat, makat. To platilo, platí a platit vždycky bude. Je potřeba vrátit Líšinou tam, kam patří a kde jí to vždycky nejvíc slušelo!!! smiley

8) Půjde ještě Honza do světa, nebo už dohraje u nás, a vydržíš třeba do 45 jako já? smiley

To nikdy nevíš, stát se může cokoli. Že bych si v 36 letech ještě zahrál Okresní přebor jsem taky dsc00177hj.jpgnepředpokládal a že by k tomu mělo dojít ve Slavoji Stod, to už vůbec ne. A stalo se. Teď jsem zpátky a pokud mě bude fotbal v Mantově bavit, nemyslím, že bych někam odcházel a fotbalově umřít ještě nehodlám.

9) Vím, že nejsi člověk který plánuje budoucnost, co pak po kariéře? Doufám tedy, že to otázka v horizontu několika sezón!

Jak jsi řekl, nerad plánuji dlouho dopředu. Život přináší spoustu změn a nových situací a je třeba je přijímat, zvažovat a pak se nějak rozhodovat. Co bude? To kdybych věděl, tak už je Tipsport v bankrotu a já někde v Karibiku na pláži. smiley

10) Fotbal máš rád, i dění kolem něj. Občas něco  s Houskou (Luboš Housar), nebo Korbistou (Tomáš Korba) či Brzdou (Vašek Dráždil) vymyslet nebyl problém :-). Tohle rozhodně do fotbalu také patří a na jakou rošťárnu nejraději vzpomeneš? Virtuózové? Soustředění-udělení trenérské licence Houskovi, rozkopání lučiny či loupež pivního soudku....atd, bylo toho hodně  !!!

Jo, všechno bylo super, spousta srandy! Trenažérské zkoušky a předávání licence bylo povedené, Virtuózové skvělý, nahánění tlustý vošklivý holky s bečkou piva nezapomenutelná bejkárna a herecký výkon Venci Dráždila na videu jak jde rozkopat Lučinu neopakovatelný! smiley Ale určitě to nebylo ještě všechno, spousta srandy nás ještě čeká. To je jasná věc! Sranda musí bejt, i kdyby měli tátu věšet. Nebo tak nějak se to říká, ne? smiley

                                                                                                                         (rep.-Luboš "Houska"Housar, foto archiv)