Jdi na obsah Jdi na menu
 


Předsedóóó,oni mají.....

25. 9. 2012

Předsedóóóo,oni mají....

kaple.gifNa návsi v Mantově je kaplička,které se mpav.jpgezi místními fotbalisty říká chrám svatého Svítila.Není divu!Na proti přes silnici v hezkém rodinném domku s upravenou zahrádkou bydlí dlouholetý hráč,člen a současný předseda  Baníku Pavel Svítil (48).

 Fotbalově vyrůstal ve Slavoji Stod.Odtud v roce 1992 přestoupil do Baníku Mantov.Až na hodně mpavka-profil.jpgalé vyjímky,vždy stál mezi tyčemi a neváhal se tam postavit i v nedávné době,když  Baník potřeboval pomoc.V Mantově také začal pracovat ve výboru(od roku 1999-13 let) Baníku a již devět let vykonává nejvyší funkci,funkci rostlináře-ehm předsedy TJ BANÍKU MANTOV. Baník pod jeho koučováním postoupil do okresního přeboru v roce 2005-2006.

1)Obligátní otázka:jak se k fotbalu dostal?

Jelikož jsem začal hrát fotbal před jednačtyřiceti lety tak si nevzpomínám,kdo mě k němu přivedl.Vzhledem k tomu,že jsme v té době hráli fotbal na každém volném plácku,nebylo to tak těžké.Kromě fotbalu jsem dělal i jiné sporty - tenis,stolní tenis,jezdil na kole,běhal,lyžoval - mohu doložit i pár ocenění , ale to není podstatné.Fotbal to vyhrál na plné čáře a jsem mu věrný dodnes.Rád vzpomínám na řadu hráčů s kterými jsem měl možnost si zahrát v jednom mužstvu.
 

2)Chtěl by jsi radši dělat rostlináře ve vesničce střediskové než předsedu v pavel.jpgBaníku???:-))

 Jelikož nemám žádné zkušenosti s funkcí rostlináře( už delší čas si nezapaluji(cca 6 let.pozn.Houska) tak radši zastávám funkci předsedy.

3)Slyšíš často předsedo oni mají.......my bychom chtěli taky....:-))

Občas nějaký přehnaný nápad vznikne , vždy přehodnotíme co je v našich možnostech , ale jsem rád , že se s partou pár kluků povede udělat kus dobré práce.

4)Kdyby jsi měl porovnat role hráč - činovník výboru,v tvém případě předseda oddílu.obraz0225.jpg

Pro mě jsou to naprosto stejné věci - nenechat mužstvo ve štychu.
 

5)Co vše obnáší funkce prvního muže oddílu?

Na to je jednoduchá odpověď - zodpovědnost ( čas nebudeme počítat )
 

6)Ale toho času je hodně,nesporně,že? Co na to žena,a rodina?Asi musíš dost 
často volný čas plánovat tak,aby vyšlo na všechny.Jak se ti to daří?
 

Každý z nás má nějakého koníčka,já mám koně-fotbal.Díky tomu,že manželka má pro tohoto koně pochopení,mohu tomu ten čas věnovat.Rodině se to snažím vynahradit mimo sezónu.Udělat si čas na zápas je snadné - stačí si nakoupit v pátek a slavit jubilea v sobotu ( smích).
 papa.jpg

7)Málokdo si umí představit,kolik času stojí tvoje funkce,přesto už celých devět let předseduješ.Jak tě tato fukce naplňuje,baví tě pracovat v čele Baníku.

Práce pro Baník mě baví , neutíkám,když se nedaří a jsem rád když se nám naopak něco povede.
 

 8)Ano,řekl jsi to správně,práce pro Baník tě baví.Slovo "bavit" - zdá se,že mezi mladými hráči toto slovo ztrácí na významu,co se týče fotbalu nebo sportu celkově.Tvůj názor???

 Nevím co baví dnešní mladou generaci, ale co se týká fotbalu - pokud ho chci hrát,tak to nejde jenom někdy.Fotbal je kolektivní sport a každý jednotlivec je důležitou součástí. 
 
8)Daří se organizovat akce pro veřejnost na dost vysoké úrovni,nemrzí tě trochu
hlavní náplň oddílu,fotbal za nimi pokulhává,čím to? 
 
Samozřejmě mě to mrzí,ale musíme si pomoci sami. Jaké si to uděláme,takové to budeme mít.
 
ppp.jpg9)Když jsme v létě s navštívili turnaj v Želči,spojený v hudebním festivalem,v rozhovoru s tamním předsedou jsem se dozvěděl,že při organizaci(akce je nesrovnatelně naročnější než naše akce.30 fotbalových týmů,10 hudebních kapel pozn.Houska) pomáhali občané obce,nejen bývalí členi,ale i lidé kteří normalně chodí na fotbal koukat.Zde je to prý běžná věc,jakmile se v Želči něco na hřišti chystá,lidi přijdou sami pomoci.Podotýkám,že obec Želeč není nikterak velké město,cca. 800 obyvatel.To musí být velmi příjemné pro fotbalový oddíl.

Příjemné to určitě je,když pořádání jakékoliv akce není závislé jen na několika lidech.

10)Baník teď nemá dobré výsledky,chybí kvalita hráčů?p105050.gif
 
Není to jen o kvalitě hráčů,je to i špatnou docházkou,nezájmem některých hráčů,zraněními,atmosféře v kabině.

11)Na rozdíl od Baníku,ti radost dělá Dukla Praha,tvá srdeční záležitost.Ligovou příslušnost již oprášila,teď už jen tu slavou evropskou pohárovou minulost.Dukla hraje dobrý fotbal,mají dle tebe v budoucnosti pohárové ambice?

Dukla sice hraje dobrý fotbal,ale po odchodu klíčových hráčů , které se nepodařilo nahradit zatím na pohárové ambice nemůže pomýšlet.

12)Na oslavách 65.let Baníku,jsi vydražil podespaný míč od osobností Dukly.Prozradiš cenu a jakými podpis se honosí?

Po urputném boji se cena zastavila na 4 000 Kč a mezi dalšími je pro mě cenný podpis držitele zlatého míče Josefa Masopusta.

13)Kde máš míč vystavený?? 

V obývacím pokoji.

Díky za exkluzivní rozhovor pro naše stránky,a přeji mnoho dalších úspěšných let v čele Baníku.

Našeho předsedu by nám záviděl kde kdo.Pavel si dokáže Baník ošéfovat ze všech stran.Nejen po stránce administrativní,registrace,vyřizování hostování,přestupů a mnoho dalšího papírování,ale také vždy přiloží ruku k dílu a veškeré práce na Baníku se jeho účastí neminou.Máme flexibilního,velmi schopného předsedu.Toho si važme,protože by určitě bylo na místě,kdyby se v okolních fotbalových klubech ozývalo-nebo se ozývá:"Předsedóóóó oni mají Svítila!!!.

 (Luboš"Houska"Housar-2.10.2012,foto-archiv Baníku)

Hlasujte o top hlášku předsedy!!!

Předseda občas očastuje vzniklou situaci nějakou stručnou perlou.V anketě jsem uvedl ty,které si pamatuji,a považuji je již za legendární rčení zelenočerného klubu.(Zakřížkuj odp.a nezapomeň kliknout na popisek "hlasovat",v dolní části ankety)

 

Miniaplikace

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář